17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kapadokya 2. gün


Sabahın erken saatlerinde başlayan Kızılçukur Yürüyüş Vadi'sindeki yürüyüşünün sonunda Çavuşin Köyü'ne ulaşıyorsunuz.. 



Çavuşin Köyü ilk yerleşim yerlerinden ve bölgenin en sessiz yerlerinden biri. Birçok yabancı turist için tepedeki Vaftizci Yahya kilisesi çok önemli, manastır hayatının başlamasında önemli bir yere sahip.








Ortahisar Kalesi en büyük peribacası… Çökme tehlikesi nedeniyle kaleye çıkışlar yasaklanmış.. Ortahisar'da biraz dinlendikten sonra Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni geziyorsunuz.. İlk ve tek Etnoğrafya Müzesi de burada bulunuyor..

Yeraltı şehirlerinin yapılma amacı geçmişte Kapadokya bölgesinin  sık sık saldırılara maruz kalması. Geçici yerleşim bölgeleri ve hala yeni yeraltı şehirleri keşfediliyor. Rehbere göre, tarihin yeniden yazılmasına neden olacak yeni bir yeraltı şehri keşfedildi.. Sanırım onun ziyarete açılması için 15-20 sene beklemek gerekecek.. Kaymaklı'nın Derinkuyu'dan farkı pasajları dar, alçak ve eğimlidir.. Dört katını gezebiliyorsunuz..

 


Güvercinlik vadisi…
Göreme'de yer alan vadinin doğu yamacında güvercinlikler bulunuyor. Uçhisarlılar gübrenin yeterli olmadığı zamanlar güvercin gübrelerini kullanmışlar ve güvercinler için barınaklar yapmışlar… Ayrıca yumurtaları da freskler için harç malzemesi yapıldığı için önemliler..

Kızılırmak, tura dahil değildi.. Yüzlerce kaz var ırmakta. Ama akşam saatlerinde çok soğuk oluyor buralar...









2 yorum: